¿HAS PERDIDO TUS DETALLES?

PNL – Programació Neurolingüística

 pnl_cap

Què és la PNL – Programació Neurolingüística?

La Programació Neurolingüística coneguda per la seva abreviatura PNL o NLP en anglès, és un sistema, model o eina basada en la comunicació verbal i no verbal. Aquest sistema ens permet saber com construïm els nostres pensaments i així poder reconèixer i aprofitar les nostres habilitats per realitzar canvis en nosaltres mateixos i en els altres.

Com va nèixer la PNL?

En els anys 70 Richard Bandler, terapeuta gestàltic i estudiant de psicologia, i John Grinder, professor de lingüística en la universitat de Califòrnia (EUA), van crear la PNL (Programació neurolingüística). Bandler i Grinder es van interessar per tres grans psicoterapeutes de la època amb molt d’èxit en els seus treballs.

Què signifiquen les sigles PNL?

Les sigles signifiquen Programació Neurolingüística.

PROGRAMACIÓ: Es refereix a tots els processos mentals de la consciència i de la inconsciència que realitzem abans d’actuar. Són programes instal·lats a la ment que donaran el resultat de totes les nostres accions.

NEURO: Tot el que realitzem al nostre cos, bé sigui pensar, sentir, visualitzar, escoltar, moviment…, ha de passar pel sistema nerviós central del cervell.

LINGÜÍSTICA: El llenguatge l’utilitzem per comunicar-nos amb els altres i amb nosaltres mateixos internament de manera verbal i no verbal. D’aquesta manera processem els nostres pensaments i conductes amb els altres, és per això que el NO comunicar-se bé, genera conflictes en la comunicació amb nosaltres mateixos i els altres.

Aplicació en PNL:

La PNL és una eina molt poderosa pels processos de canvis en les persones. Les creences limitadores programades en la nostra ment ens impedeixen aconseguir l’èxit, la felicitat, el fet de ser un mateix, en definitiva amb la PNL passem d’un estat actual fins a un estat desitjat, poden aplicar-lo en qualsevol àmbit de la vida com per exemple:

– Gestió emocional
– Canvis d’hàbits
– Empreses/ Negocis
– Publicitat
– Esportistes
– Salut
– Política
– Educació 

* Les teràpies naturals que apliquem no substitueixen ni exclouen l’atenció o el tractament medic o farmacològic convencional prescrit per professionals sanitaris.

SUBIR