¿HAS PERDIDO TUS DETALLES?

Una mica d’història sobre el Dr. Bach

dijous, 20 octubre 2016

1272997571-edward-bach_hi_resEdward Bach va néixer el 24 de setembre de 1886 a Mosley (Anglaterra). Des de la seva infància ja mostrava interès per la natura i per tot ésser vivent, sempre que tenia ocasió li encantava passejar i jugar al camp, era un nen amb molta sensibilitat.

En aquella època els temps no eren gens fàcils; quan es va fer adult es va incorporar a treballar en una fosa de llautó on el seu pare era el propietari. Ell era el representant comercial dels productes de l’empresa, però això no li motivava i els resultats no eren prou bons. Una de les coses que observava en la fosa era com la classe obrera tenia una vida dura que es manifestava emocionalment a la cara de les persones, suposo que això el feia connectar amb la sensibilitat que ja mostrava des de la infància.

Als 20 anys d’edat li planteja a la seva família que vol ser metge i rep el suport dels seus pares i ingressa a la facultat de medicina de Birmingham. Sent graduat al 1912 com a metge i cirurgià, va continuar la seva formació amb l’especialització de Bacteriologia i Hepatologia, on relacionava els bacteris amb les malalties cròniques.
Els seus coneixements en medicina i el seu gran interès per les persones i la natura li fa augmentar la percepció sobre els estats d’ànim que tenen els malalts. Se n’adona que els malalts que gestionen millor les seves emocions, els seus patrons mentals i els que tenen motivacions marcant objectius són els que més evolucionen en el seu procés de sanació, respecte als que estan amb estats de tristesa profunda o d’amargor.

Després de la primera guerra mundial, Bach no és cridat a files per tenir un estat de salut diguem un tant sensible, tot això contra la seva voluntat. Però li assignen 400 llits amb ferits de guerra en un Hospital, on pot compaginar les seves investigacions de bacteriologia i les malalties cròniques amb la intenció de crear unes vacunes específiques, i ho va aconseguir, sent molt efectives per a molts malalts.

El 1917 se li complica el seu estat de salut amb hemorràgies intestinals i li és diagnosticat un càncer de còlon que fa perillar la seva vida, sent intervingut quirúrgicament a vida a mort. Aconsegueix recuperar-se, però els seus col·legues metges no són gens optimistes amb la seva malaltia. Bach continua les seves investigacions i amb el temps és un dels metges bacteriòlegs més famosos de l’època.

El 1919 és contractat per l’hospital homeopàtic de Londres per treballar com a bacteriòleg, sent aquí on es va adonar que les seves relacions entre la personalitat i la malaltia ja les tenia presents Samuel Hahnemann (el pare de l’homeopatia 1755-1843). El conèixer tota l’obra d’Hahnemann el motiva a continuar les seves investigacions cap a vacunes amb substàncies naturals i en aplicació per via oral, ja que les injeccions en aquella època eren bastant doloroses. Bach va crear unes vacunes homeopàtiques anomenades les 7 nosodes, que avui en dia continuen prescrivint molts homeòpates. Les curacions per les vacunes de Bach el fan ser molt popular i la Reial Societat de Medicina publica els seus treballs en tots els àmbits científics.

Malgrat tot el seu reconeixement i l’estatus socioeconòmic que aconsegueix, Bach continua amb la seva inquietud i el desacord que té en utilitzar substàncies no naturals en els seus vacunes. El 1922 Bach opta per muntar el seu propi laboratori i continuar amb les seves investigacions amb substàncies més naturals amb plantes i herbes per substituir els bacteris que utilitzava en els seus vacunes. La seva visió holística i la seva pròpia intuïció el feien sentir que la natura li podia donar tot el que necessitava per a l’elaboració dels seus remeis.

El 1928, Bach descobreix les seves tres primeres essències florals: IMPATIENS, MIMULUS i CLEMATIS. Les prepara seguint els mètodes homeopàtics que va aprendre segons els postulats de Hahnemann.

El 1930, Bach, tan endinsat al seu descobriment amb les essències i comprovar el que sempre havia sentit sobre la connexió entre ment, personalitat, cos i ser, decideix abandonar la seva consulta per dedicar-se completament a l’estudi i recerca de més essències. Entre 1930-1935, Bach viatja a Cromer (Anglaterra), Londres i Gal·les on va preparar moltes de les seves essències, sent ell mateix el seu propi laboratori: provava en si mateix totes les essències, estudiava on creixien, les formes del tronc, les branques, les flors, el terreny on creixien, el que s’estudia com a signatura floral.

A l’agost de 1935, Bach completa el seu sistema floral amb 38 essències: les 12 primeres anomenades de 1a generació (enfocades en els trets de personalitat), les 7 de 2a generació (com ajudants a estats transitoris emocionals) i les 19 últimes de 3a generació (que treballen de forma diferent a les altres connectant a un nivell més profund amb el nostre ésser mostrant-nos que podem vèncer les nostres pors i alteracions que puguin somatizar-se al nostre cos).

Entre 1930-1935, Bach va donar conferències, va escriure llibres i es van publicar notes de premsa que van despertar conflictes amb el col·legi de metges on no aprovaven les seves teories i mètodes. Bach va contestar al col·legi de metges mitjançant una carta on defensava les seves teories de manera contundent, però mai va ser sancionat per això. Però ell, fidel a les seves idees, va decidir donar l’esquena a la medicina al·lopàtica renunciant al seu títol com a metge. Va voler ser lliure i continuar amb el seu llegat donant conferències i atenent moltes persones amb els seus remeis on pot constatar la gran eficàcia que s’obté amb ells.

El 27 de setembre de 1936 mor el Dr. Bach, a l’edat de 56 anys, veient complerts els seus somnis. Unes setmanes abans de la seva mort va enviar una carta als seus col·laboradors on els va dir “LA MEVA TASCA ESTÀ COMPLETA, LA MEVA MISSIÓ EN AQUEST MÓN ESTÀ ACABADA”.

Ja fa més de 80 anys que ens va deixar el seu llegat, el temps i l’experiència per si sols ja ens demostren tots els seus resultats que s’obtenen amb aquest mètode.

Bé, això és només una mica d’història sobre Bach, considero que és important conèixer d’on ve la paraula Bach. Molta gent coneix les essències però no saben si Bach és una flor, una marca, un sistema… Jo a la consulta, el primer que faig és explicar una mica qui va ser el Dr. E. Bach i com va descobrir el seu sistema, i que les flors de Bach no es van trobar per casualitat un dia passejant pel camp, sinó que hi va haver un metge bacteriòleg molt reconegut que va dedicar gran part de la seva vida a l’estudi de les malalties i les emocions de les persones.

PD:

Quan Bach escriu la carta als seus col·laboradors abans de morir utilitza la paraula “MISSIÓ DE VIDA”, és curiós el vocabulari que tenia ja en aquests temps. A la PNL, que va néixer el 1970, realitzem un treball anomenat “nivells neurològics” on, entre altres coses, es treballen la IDENTITAT I LA MISSIÓ QUE HEM VINGUT A DESENVOLUPAR EN AQUESTA VIDA.

Veieu la relació? D’això ja us parlaré una mica més en un altre article.

CARLOS SÁNCHEZ (Expert en Flors de Bach i Coach Master en PNL)

SUBIR